Brödbak!

Jag har inte fått något besked om hur det blir med tentan i konstruktionsmaterial, så börjar ställa in mig på att det inte blir någon. Får börja sikta på kurserna som kommer där efter istället! Har en del omtentor att sikta in mig på i vilket fall!
 
Sitter just nu med lite lugn jazz i bakrunden, trött efter kvällens gympass, och arrangerar om Rövarsongen från Ronja Rövardotter till saxofonkvartet. Är ganska tveksam på hur resultatet kommer att bli, men något ska man ha att spela!
 
Jag har lånat in mors juicecentrifug med avsikten att göra just: juice!
Så redan i går gick jag till verket och pressade en god äpplemust. Enda problemet är att där blev lite väl mycket fruktkött kvar, för fint för att kunna silas genom ett melittafilter då det bara blev stopp.. Gott var det oavsett!
Under tillverkningen av denna utsökta must får man också en massa rester kvar från äpplena, och då jag tyckte det var synd att bara slänga det så började jag googla. Resultatet blev ett väldigt gott bröd som redan är uppätet! Otroligt lättbakat, så det är lär göras fler gånger i framtiden.
Här nedan följer receptet för er som vill prova själva:
 
Mumsigt och lättbakat börd
(en limpa)
 
7dl mjöl
4 dl fil
2,5 tsk bikarbonat
1 tsk salt
Ev. fruktkött, nötter, russin m.m.
 
Blanda mjöl, bikarbonat och salt.
Häll i fil, blanda, och följ sedan upp med ev. fruktkött m.m.
Häll (den grötlika) smeten i en av avlång form och grädda mitt i ugnen på 175 grader i ca en timme.
Njut!
 
 Äppelmust på gång!
 
Överblivet gojs från äpplena.
 
Det färdiga resultatet: både billigt och gott!

Sov gott allesammans!



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0